380 CHF više za najam stana u Zürichu od 2021. godine

380 CHF više za najam stana u Zürichu od 2021. godine
Source: https://studyinginswitzerland.com/renting-in-switzerland-guide

Cijena stana za najam je u 2021. godini u centru Züricha porasla je za ~380 CHF. Što u prijevodu znaći, ako ste 2021. godine tražili stan za najam, vjerojatno ste platiti ~380 CHF mjesečno više nego što bi taj isti stan platili da ste ga tražili 2020. godine.

Također, prvenstveno zbog Covida, pojavila se potreba za dodatnom sobom u stanu, te su se prvenstveno tražile veće nekretnine, dok je na mnogim lokacijama osjetno opao interes za jednosobnim do 2,5-sobnim stanovima. Shodno tome se povećao i broj slobodnih mjesta u malim stanovima.

Istraživanje je također pokazalo da se parovi rijetko useljavaju u 2,5-sobni stan, i da traže barem 3,5-sobni stan, po mogućnosti i 4,5-sobni - dok god si to financijski mogu priuštiti.

Izvor: https://www.csl-immobilienmarkt.ch/wohnmarkt#wirtschaftsraum-zuerich

Ako pak pričamo o kupovini stanova, cijena je također porasla. Za kvadratni metar stana u centru Züricha, sada morate izdvojiti od 10.200,00 CHF do 20.370,00 CHF. Prava sitnica :)

Ukoliko želite vidjeti kakvo je stanje u drugim kantonima, kao npr. Bernu, Baselu ili pak Ženevi, posjetite stranicu niže.

CSL Immobilienmarkt Schweiz
Finden Sie hier die aktuellen CSL-Immobilienmarkt-Schweiz Berichte. Wohnmarktberichte, Bürmarktberichte und Investmentmarktberichte. Erstellt durch die CSL Immobilien AG